CikkeinkMilyen zsinór kerüljön az orsóra?

Minden nagy fogás mögött áll egy horgász, akinek rengeteg időbe és fejtörésbe telt, hogy megtalálja a tökéletes zsinórt... A zsinór-rengetegben könnyű elveszni.

Te tudod, hogy melyiket válaszd? Előző cikkeink egyikében már adtunk tippeket orsóválasztáshoz, most pedig nézzük meg, hogy mi is kerüljön fel a dobjára! Olvass tovább!

Milyen típusok közül választhatsz?

A felszerelésed egyik legfontosabb eleme a zsinór, ezért még nagyobb odafigyeléssel kell választanod! De milyen legyen a kialakítása? Legyen kemény és rugalmatlan, vagy lágy és nyúlékony? Milyen legyen a szakítószilárdság? Ne ugorjunk ennyire előre, mindenre választ kapsz! Előbb nézzük mi a választék!

Többféle zsinór típus létezik:

 

A későbbiekben bemutatjuk a két legnépszerűbbet, monofil zsinórokat és a fonott zsinórokat is, de előbb lássuk mit is láthatunk a termék dobozán!

Milyen tulajdonságok láthatóak a csomagoláson?

Ezek a zsinór legfontosabb tulajdonságai, amiket jó esetben minden gyártó feltüntet a csomagoláson:

  • szakítószilárdság (kg vagy lbs)
  • hossz (mm)
  • vastagság (m vagy yard)
  • süllyedési paraméter (pl. lebegő, merülő)
  • különleges tulajdonságok (pl. extra erős, UV álló)
  • szín

 

Ha kiválasztottad a zsinór típusát, ezekkel az adatokkal még jobban szűkítheted a kört, míg el nem jutsz a tökéletes termékig! Ekkor természetesen figyelembe kell venned a víz mélységét, a vízben lévő akadályokat, a horgászni kívánt terület nagyságát és nem utolsó sorban a kifogni kívánt hal fajtáját és nagyságát.

Monofil zsinór

A horgászzsinórok legelterjedtebb fajtája a monofil zsinór. Ez a zsinór általában nagyobb kiszerelésben van forgalomban. Jobb csomótűrés jellemzi, tökéletes felületkezelése miatt a keményebb és durvább aljzatnak is ellenáll. Főképp abban különböznek a többi zsinórtól, hogy szinte teljesen átlátszóak.

Fonott zsinórok

Kimagasló szakítószilárdság, megfelelő vastagság és lágyság… A fonott zsinórok éppen ezért ilyen népszerűek. Ráadásul használat közben kisebb vagy nagyobb terhelések esetén sem nyúlik meg. 

 

Minden szempontot figyelembe vettél? Látogass el webshopunkba és válaszd a legjobbat! Köszönöm, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák