CikkeinkMindent a nyeletőfékes orsóról

Még keresed a tökéletes orsót? Szeretnél többet megtudni a nyeletőfék-rendszerről? 

Pontyhorgászként a legjobb nyeletőfékes orsóra pályázol? Olvasd el cikkünket és tudj meg többet a nyeletőfékes orsókról!

 

Mi az a nyeletőfékes orsó?

Röviden: olyan dupla fékrendszeres peremfutó orsók, amelyeken egyetlen billenőkar elfordításával ki lehet kapcsolni az orsó fő fékjét, így a hal ellenállás nélkül húzhatja le az orsó dobjáról a zsinórt. A hajtókar mellett található speciális gombbal lehetővé teheted a hajtókar szabad mozgását. Persze csakis addig, amíg Te szeretnéd. Ezután, ha sikeresen visszakapcsoltad a fő féket, amit egy halk kattanás jelez, kezdődhet is a fárasztás! Legfőképp a bojlis horgászatok során ajánlatos, a pontyhorgászok nehézágyúja.

 

A nyeletőfékes orsók legnagyobb előnyei

A nyeletőfékes orsó használata rendkívül egyszerű és gyorsan elsajátítható, számos előnye van. Először is, lehetővé teszi a nagyobb halak biztonságos, szakadás nélküli fárasztását. A hajtókara lehetővé teszi a hal szabadabb mozgását, ami megakadályozza, hogy elszakadjon a zsinór.

Másik hatalmas előnye a nyeletőfékes orsóknak, hogy lehetővé teszi a hatékonyabb horgászatot. Mivel a hajtókar könnyen mozgatható, ezért azonnal észreveheted, ha egy hal a horgodra akadt, ezt pedig gyorsan le is tudod reagálni.

Használata sokkal könnyebbé és hatékonyabbá teszi a horgászatot, ezért hihetetlen népszerű a horgászok között, függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó pecásról van szó. Egy jól beállított nyeletőfék rendszer a kapitális halak esetében is megbízható.

A nyeletőfékes orsó kiválasztása élvezetes és sikeres horgászattal kecsegtet. A széles választék, különböző zsinórkapacitás, anyag és méret között garantáltan megtalálod azt a darabot, amit keresel.

 

Nyeletőfékes orsók az Epeca kínálatából

A By Döme Carp Fighter 6000 nyeletőfékes orsó szett tökéletes választás, ha nem egyedül indulnál pontyra “vadászni”. A csomagban két prémium orsó található, melyekkel biztonságosan feltérképezhetitek a vizeket. Az alumínium távdobó dob, grafit-hybrid orsótest és az LCS nyeletőfék-rendszer gondoskodik az élményteli horgászatról.

A Ryobi Virtus 4000 Fs a japán mérnökök legújabb fejlesztése. A hátsó nyeletős rendszerű féke rendkívül érzékeny és finoman állítható, mely által minden horgász számára igazi élvezet lesz a használata. Ez a nyeletőfékes orsó nemcsak pontyhorgászatra van tervezve, hanem minden más ​​módszerhez is univerzálisan alkalmas, ahol a szabadonfutó fékes orsókat részesítik előnyben, rablóhalas horgászathoz is ideális választás.

Végül a Tubertini Mulinello fast run 4500 került még fel a listánkra. Remek döntés, ha a legnagyobb halakra pályázol.

 

Nézz szét az Epeca nyeletőfékes orsók között és válaszd ki a felszerelésed legújabb darabját!

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák