CikkeinkMitől menthet meg egy jó horgász sátor?

Miért érdemes felkészülni a pocsék időjárásra horgászat előtt? Alt Benjámin sztorija arról szól, hogy mi történik akkor, ha nincs horgász sátor a közelben.

Kellemetlen éjszaka a Kígyósnál

10-12 évvel ezelőtt a Kiskunsági csatornára mentünk horgászni- aminek a beceneve Kígyós- édesapámmal és keresztapámmal. Azt kell tudni a csatorna partjáról, hogy ha kap egy kis vizet, akkor nagyon ragacsos, saras, dagonyás és az se ritka, hogy elakadnak a horgászok. Mindegy, hogy a belső, vagy a külső úton a fasor és a vetés között megy az autó.

Murphy törvénye szerint ami rossz megtörténhet, az meg is fog történni. 

Jött az eső, jött a vihar… Mi gyorsan kapkodtuk magunkat, amit értünk bedobáltunk  az autóba. Elindultunk kifelé, de út közben elakadtunk és ránk sötétedett. Hárman nem fértünk el az autóban elöl, hiszen ott csak két ülés van. Annyi volt a hirtelen bedobált peca cucc az autóban, hogy nem tudtuk másképp megoldani a helyzetet, sehogy nem fértünk be jobban. 

Így hát az éjszaka közepén keresztapámmal otthagytuk édesapámat az autóban egyedül, mivel ő üvöltve horkol és hát horkoljon csak saját magának. Mi pedig ismertük a környéket, és tudtuk, hogy van egy rissz-rossz bódé a csatorna partján, és elindultunk felkutatni az éjszaka közepén szakadó esőben és villámlásban. 

Sikerrel meg is találtuk, és miután bejutottunk ott szálltunk meg. Egy nem túl higiénikus kanapészerűség volt benne, amit ha egy UV lámpával megvilágítanánk, úgy nézne ki, mint egy tetthely. Plusz még a franc tudja milyen szőr dirib-darabok voltak szanaszét rajta, ahol az éjszakát töltötte keresztapám. Én pedig egy nagyon kényelmetlen, morzsás, zsíros szaftos asztalon aludtam.

 

Hangulatos reggel 

Reggel persze a történet folytatódott. 

Tehát elakadtunk a gépjárművel, és reggel visszatérve megpróbáltuk kitolni a sárból, de nyilván nem ment.

(Kettő embernek kellett egy telire megrakott kombi autót kitolni az árokból, amiben felhasalt.) Szerencsére nem túl messze volt egy horgász, akit meg tudtunk kérni, hogy tolasson már oda az autójával és akasszuk fel a miénket. Ekkor mondja ő, hogy „szólok a kisfiamnak, hogy jöjjön segíteni”. Mi mondtuk, hogy „nem kell a kisfiú elegen vagyunk így is”. 

Ekkor látjuk, hogy az ő horgászsátrukból előmászik egy kisfiú, aki kb. 176 cm és 100 kg.  Jaaaa. Akkor ő a kisfiú... tudatosult bennünk… A nagyot már meg sem vártuk... 

Akkor így 4-5-en tolva plusz egy autóval húzva sikeresen kimenekítettük a sár csapdájából. Megmenekültünk a Kígyós partról, majd kint az út szélén újra kipakolva az autóból mindent sorba, összecsomagolva, már szépen mind a hárman elfértünk és el tudtuk hagyni a Kígyós partját. 

Egy nagyon érdekes horgászatot hagyva magunk mögött. A kifogott halakat még a vihar érkeztével elengedtük, mert tudtuk, hogy mi vár ránk és nem volt értelme kínozni szegényeket.

 

A horgász sátor vásárlása jó döntés

A történet lényege és tanulsága mindenképp az, hogy egy horgász sátor és horgász ágy beszerzése életmentő lehet. Mindenkit szeretnék arra buzdítani, hogy gondolja át: ha van egy horgász sátor és horgász ágy, akkor egy saját összkomfortos kis lakosztályt tudunk magunknak elővarázsolni bárhol. Ez fog minket megvédeni az esőtől, a vihartól

 ...és a kanapétól.

Legyen szó bármilyen helyről és időjárásról, főleg, ha dupla falú horgász sátor mellett döntünk, akkor nem fogunk bepárásodni és elázni, és ez biztos. Az ágy pedig azért hasznos, mert mégis csak a föld fölött fogunk lebegni pár centire és nem fázunk fel. 

A történet ellenére persze azóta is rendszeresen járunk oda pecázni.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák