CikkeinkMivel horgássz hideg vízben?

A vizeink hőmérséklete egyre csökken, a halak étvágyával együtt. Ilyenkor nem csak a technikán és a felszerelésen kell változtatni, a csalizás okozhatja a legnagyobb fejtörést.

Nem vagy sikeres hűvösebb időben? Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan és mivel érdemes horgásznod hideg vízben. Olvass tovább!

Miért válts csalit télen?

Miért nem jó a nyári etetőanyag télen is? Gondolj csak arra, mennyivel nehezebb hideg teában feloldanod a cukrot, mint forróban. Az etetőanyaggal is ez a helyzet. A hideg víz sokkal nehezebben oldja a csalid, ráadásul a hideg vízben a halak étvágya is lecsökken. Lelassul az emésztésük és jóval kevesebb mennyiségű táplálékot visznek be. Ilyen körülmények között kell megtalálnod a tökéletes téli etetőanyagot, ami minden halat a horgodra vonz.

 

Koncentrált etetés

Próbálj meg egyszerre egyféle etetőanyagot eljuttatni pontosan egy helyre. Hideg vízben hatványozottan igaz. Az ilyen koncentrált etetésekkel elősegítheted az aromák terjedését a víz alatt, amivel odacsalhatod a kapitális halakat.

 

Csalizás

A csali mérete 15 Celsius-fokos vízben még nagyobb figyelmet érdemel. Érdemes ilyenkor kisebb méretű csalikat használnod, így egyrészt gyorsítod az oldódást, másrészt a halak is könnyebben tudják felvenni azt.

 

Használj folyékony aromákat!

Ha egy csali sem hozza meg a várva várt sikert, ne keseredj el! Próbáld ki a folyékony aromákat

A különböző aromák feladata, hogy valami extrát vigyenek a horgászatba, még intenzívebbé és ellenállhatatlanabbá tegyék a csalidat, valamint a vízben való terjedést is nagyban elősegítik. Ezek az anyagok egészben bevethetőek, de télen sokszorosan hasznukat veszed.

 

Kísérletezz

Sajnos nincs minden vízre és halra érvényes recept. A nagyobb sikerekért szerezz be többfajta bojlit, pelletet és etetőanyagot, válogass hozzájuk illő aromákat, vagy keverj össze merész párosításokat és jegyzeteld az eredményeket!

 

Legyél sikeres a hideg hónapokban is! Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák