CikkeinkNem kell még elköszönnöd a szenvedélyedtől! - Rájuk horgászhatsz télen

Télen lehűlnek a vizek, elkezdődik a halak vermelése.

Míg egyes fajok teljesen téli álomba szenderülnek, addig vannak, akik ilyen időben is csak a csalit lesik. Olvass tovább, tudj meg többet róluk!

 

Kik akadhatnak a horgodra télen?

Amíg a busa, amur, harcsa, compó szinte teljesen inaktív ebben az időszakban, addig a ponty, kárász, balin mutat némi aktivitást. Vannak azonban olyan fajok, amelyek a téli hónapokban is teljesen aktívak, nagy élmény lehet a horgászatuk. A márna, a paduc, a domolykó, süllő, pisztráng, csuka, menyhal és sügér a legzordabb időben is csak arra vár, hogy kifogd őket! Most a két legnépszerűbb téli halat szeretnénk Neked bemutatni, hátha a cikk végére már botot is ragadsz!

 

Menyhal kalandok télen

A menyhal egy igazán különleges faj, a legszebb horgász sztorid főszereplője lehet. A téli horgászat izgalma, a nehezített terep egyébként is okot ad a legendás történetek születésére, de ha kifejezetten a menyhal a célhalad, nem fogsz csalódni benne. Kevesen horgásznak rá, hiszen nem kedveli a meleget, főleg a késő őszi, téli időszakban akadhat horogra. Az édesvizek egyedüli tőkehalféléje, így nem nehéz felismerni: márványos mintázat, lapos fej, nyúlánk test, apró pikkelyek.  Horgászata sem bonyolult, nem igényel különösebb speciális felszerelést, egy klasszikus fenekező szerelékkel is megküzdhetsz vele. Kapása hasonlít a süllőére, a csalit pedig képes teljesen benyelni, így a fárasztás mozzanata kulcsfontosságú. Nagyon falánk ragadozóról van szó, télen imádja a májat, gilisztát, halszeletet is.

 

Márna - Csald horogra a leghidegebb hónapokban is!

A márna szezonja általában már szeptemberben elkezdődik, de a hidegebb napokon sem hagy minket magunkra, a menyhallal egyidejűleg rá is horgászhatsz. A horgászok körében valódi nemes hal, így ha egyszer a kezedben tarthatod, az egy örök emlék lesz. Kiváló sporthal, szívósan védekezik, télen is meg kell vele küzdeni fárasztáskor. Az a szerencsés horgász, aki horogra akasztja, számíthat arra, hogy minden ügyességét és tudását be kell vetnie, hiszen akár métereket is képes ugrani, hogy megszabaduljon a horogtól. A menyhalhoz hasonlóan a márna is horgászható fenekező szereléssel, mindenevő lévén szinte bármivel próbálkozhatsz. A lényeg, hogy elegendő csalival érkezz a partra!

 

Máris indulnál a partra? Előbb készülj fel minden eshetőségre! Az Epeca webshopja segít, hogy maximálisan kihasználhasd a téli horgászat lehetőségeit!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák