CikkeinkNyári torpedó- Az amur horgászata

Ki ne szeretné ezeket a nyári torpedókat? Talán az egyik legjobb sporthal az amur, jellegzetes fárasztási tulajdonsága miatt igazán nagy meglepetéseket tud okozni a part mellett.

 Az amur horgászata nemcsak izgalmas, hanem kihívásokkal teli élmény is, mely minden horgászt próbára tesz.

Az amur bemutatása

Az amur (Ctenopharyngodon idella), más néven fűponty, egy erőteljes és gyors hal, amely nagyra nőhet és lenyűgöző fárasztási képességekkel rendelkezik. Teste hosszúkás, erőteljes izomzattal, amely lehetővé teszi számára a hirtelen kitöréseket és gyors úszást. Az amur különösen nyáron aktív, amikor gyakran látható a vízfelszínen, ahogy a belógó nádat rágja. Ez a viselkedés nemcsak látványos, hanem lehetőséget ad a horgászoknak arra, hogy megfigyeljék és megértsék ezt a különleges halat.

Az amur élőhelye és táplálkozása

Az amur elsősorban lassú folyású vizekben, tavakban és csatornákban található meg. Kedveli a növényekkel gazdagon benőtt élőhelyeket, ahol bőséges táplálékot talál. Az amur főként növényevő, kedvenc tápláléka a vízi növények, hínár és nádas. Kapitális méreteket ölthet, és nem ritka a 10 kg feletti példány sem. Ez a hal rendkívül gyorsan nő, ha megfelelő körülményeket talál, és bőséges táplálék áll rendelkezésére.

Az amur horgászata

Az amur horgászata különleges felkészültséget igényel, mivel a hal rendkívül erős és kitartó. A legjobb időszak a horgászatra a nyári hónapok, amikor az amur aktívan táplálkozik és könnyen becserkészhető. Fontos, hogy erős felszereléssel és megfelelő technikával készüljünk fel, mivel az amur híres arról, hogy hatalmas kitörésekkel próbálja megszabadítani magát a horogról.

Etetőanyag és csali ajánló

Az amur horgászatához a legjobb csali a kukorica és a tigrismogyoró. Ezek a csalétek különösen vonzóak az amur számára, és könnyen beszerezhetők. Emellett az amur kedveli az erjesztett kombinációkat is, amelyek még inkább felkeltik az érdeklődését.

Amur etetőkeverék - Tejsav-Fokhagyma

Az etetőanyag alapját nagy mennyiségű kukorica adja, melyet a hozzá adagolt, az amur által is kedvel adalékok tesznek igazán tökéletessé. Ilyenek például a ttx. vagy a kukoricacsíra pellet őrlemény. Mivel az amurokat szinte kizárólag szemes anyagos etetéssel lehet csoportosítani, az etetőanyagot kellően tapadósra készítettük, hogy a további erjesztett vagy csemegekukoricát gond nélkül tudd egy helyre bejuttatni.

Tovább a termékhez>>

Haldorádó Amur 1kg Főtt kukorica

A főtt kukorica natúr változatban is az egyik legnépszerűbb csalogatóanyag, ám tovább ízesítve jelentősen megnövelhetjük annak hatását. Az „amur” ízesítésű magvak a sok hazai vízben is megtalálható, nagyra növő növényevő halnak, az amurnak próbál meg a hínár-sás + pisztácia aromájával kedveskedni. 

Tovább a termékhez >>

MBAITS Elite Pop Up 12-18mm 60gr Amur

A kis kiszerelésű dobozokban hordó és gömb formájú csali található 6-8 vagy 8-10 méretben, mely inkább a könnyűszerelékes horgászok állandó társa. Az Amur ízesítést úgy alkottuk meg, hogy mind összetételében, mind íz és színvilágában hasonlítson a nád-sásos területekre, mely a torpedó hal egyik közkedvelt eledele. Egyszínű vagy kétszínű zöld és citromsárga gömb formákat tartalmaz.

Tovább a termékhez >>

Haldorádó - Amur L\'amur 1kg etetőanyag

Az AMUR L'AMOUR összetételét nézve annyiban tér el a hagyományos pontyos keverékektől, hogy nagy mennyiségű, az amurok számára rendkívül vonzó, zöld lucernalisztet, és préselt főtt kukoricát tartalmaz.  A keverék további 7 precízen adagolt alkotóelemmel válik nem hétköznapi eledellé! Melyek ezek? Pirított kukoricadara, extra kukoricadara, sós keksz őrlemény, CSL pellet őrlemény, napraforgó, kender, tigrismogyoró + még néhány apró dolog, ami gyártási titok! A vízbejuttatás után gyorsan elkezd oldódni, miközben ellenállhatatlan zöld felhőt képez. 

Tovább a termékhez >>

CarpZoom Amur-Grass Carp Boilie, 20mm, klasszikus, 800g etető bojli

Speciális bojli rengeteg összetevővel, mely az amurok által közkedvelt növényi eredetű táplálékok keverékét tartalmazza (sás, hínár, vízinövények), ezáltal fokozva a hatékonyságát. Természetes színe nem kelt gyanakvást a legtapasztaltabb halban sem. Etetéshez és horog csaliként egyaránt használható. Esősorban bojlis technikához ajánljuk, de klasszikus fenekező módszernél is eredményes.

Tovább a termékhez >>

Amur Wafters

Az amur sikeres horgászatához elengedhetetlen egy tökéletesen ballanszírozott csali. Egy dobozban négy szín található: fehér, sárga, narancs, zöld. A több szín további előnye, hogy ha egy adott variáció nem működik, akkor egy megfelelő csali váltással ismét beindíthatjuk a halak kapókedvét. A nyári hónapokban az amurok mellett pontyra is tökéletesen bevethető. 

Tovább a termékhez >>

Az amur horgászata valódi kihívás és élmény minden horgász számára. Erőteljes és gyors mozgása, valamint a természetes élőhelyén való viselkedése miatt az amur méltán vált a horgászok egyik kedvenc célpontjává. Ha sikerül horogra akasztani egyet, az igazi diadal és emlékezetes pillanat lesz minden horgász életében.

 

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák