CikkeinkTapasztald meg a keszegezés izgalmait!

Ha igazán rutinos horgász vagy, és már túljutottál a több századik ponty kifogásán is, éppen itt az ideje, hogy nagyobb fába vágd a fejszédet. 

Egy olyan izgalmas és nagy kihívásokat jelentő időtöltés a neked való, mint a keszegezés. Víztípustól függetlenül garantáltan hatalmas élményben lesz részed.

A keszeget nem csak a mindenki által ismert, finom húsáért szeretik a horgászok. Eseménydús horgászata még az adrenalin szinted is megemeli. Szákolás előtt hihetetlen menekülő manőverekkel próbál megmenekülni a horogtól. Azonban a megfelelő felszereléssel ez sem okozhat problémát. Egy vadul ficánkoló keszeg kifogása után pedig leírhatatlan büszkeséget érzel. Ha szeretnéd átélni a keszegezés különleges izgalmait, és fejleszteni a horgásztechnikádat, akkor olvasd végig cikkünket, amiben rengeteg hasznos tanáccsal látunk el!

 

Hol keresd a keszeget?

A keszeg leginkább a lassabb folyású folyókban, a nagyobb tavakban, a víztározókban és a holtágakban fordul elő. Kedveli a sziklás vagy agyagos fenekű területeket. A legismertebb keszegező helyek a Balaton, a Duna és a Tisza, azonban a kisebb patakokban, árkokban is nagyszámú fogásra számíthatsz. Gyönyörű tájakra bukkanhatsz ezeken a részeken, és sokszor könnyebb is feltérképezni a területet, mint a nagyobb folyóvizek esetén.

 

Milyen felszerelést válassz a sikeres keszeg horgászathoz?

Sokféleképpen nekifoghatsz a keszegek kifogásának. Egy könnyű, érzékeny bottal azonban sosem lőhetsz mellé. Az orsó kiválasztásánál fontos, hogy egy finomabb fékrendszerű darabot válassz, ami a keszeg vehemens menekülése közben is megállja a helyét. Továbbá a fonott főzsinór, és a könnyű, vékony horog használata az ajánlott. A legfőbb kérdés pedig, hogy milyen csalit használjunk a sikeres horgászat érdekében. Ahány horgász, annyiféle válasz érkezne erre a kérdésre. Ha még nem vagy jártas a keszegezés rejtelmeiben, akkor kezdésként tökéletes választás számodra a csonti. A csonti használatával rendkívül könnyen fogható ki a keszeg, akár az egészen nagy példányok is.

Fontos megemlíteni, hogy a jó horgászat alapja itt is a megfelelő beetetés. Válassz finom szemcseméretű, olajos magvakban gazdag etetőanyagot, amit kifejezetten keszegeknek készítettek. Ezek rendkívül gyorsan oldódnak. Az aroma tekintetében érdemes egy édesebb íz után nyúlni, mivel annak nem tudnak ellenállni a halak. Fejlett íz- és szagérzékelésüknek köszönhetően egészen messziről megérzik a tápanyagot.

Ha neked is megjött a kedved egy izgalmas keszegezéshez, ne várj tovább! A következő utadat szervezd egy lassabb sodrású folyó vagy békés tó mellé, és indulhat is a keszeg horgászat! A szükséges felszerelést pedig beszerezheted az Epeca horgász webáruházban.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák