CikkeinkTavaszi ragadozók a horgon

Végre itt a tavasz, indulhat az idei horgászszezon! Használd ki a szép, napsütéses időt, és ragadd meg a pecabotot! 

Már most is igazán nagy fogásokban lehet részed!

Ahogy a vizek egyre melegebbé válnak, a halak is egyre éhesebbek, és kezdenek előbújni rejtekükből. Így érdemes célba venned a nagyobb, ragadozó halakat is. Ha harcsázással szeretnéd indítani az évet, mindenképpen olvasd el korábbi cikkünket, amiben a kuttyogató módszert mutatjuk be! Azonban mielőtt rászabadítanád a tökéletesre fejlesztett csaligyűjteményedet a halakra, fontos ellenőrizni a tilalmi időszakokat, ez legyen a nulladik lépésed horgászat előtt! Ha kiválasztottad a célhaladat, olvass tovább!

 

A tavasz rejtélyes ragadozói

Ha szeretnéd fejleszteni a horgásztechnikádat, és valami új kihívásra vágysz, akkor az idei évben célozd meg a ragadozó halakat! Teljesen más élményben lesz részed, mint a ponty vagy a kárász kifogásakor.

Ha a ragadozó halakra gondolunk, szinte mindenkinek a harcsa és a csuka ugrik be elsőként. Azonban fontos tudnod, hogy február 1. és március 31. között nem horgászhatsz csukára a rendelet szerint, így ezzel meg kell várnod az áprilist! A tilalmi időszak után viszont rendkívül mohóvá válnak, és szinte bármilyen csalira rárontanak. Érdemes kihasználni ezt az időszakot, hogy igazán nagy sikereket érj el. A kisebb halrajok szinte vonzzák az ívás után lévő csukákat, így célszerű ezek közelében próbálkoznod a horgászattal.

A harcsa kifogása egy külön műfaj, ami rengeteg tudást és gyakorlást igényel. Ajánlott feltérképezni a vizet, és kikísérletezni, hogy milyen csalival érdemes próbálkozni. A sok nehézség viszont kifizetődő, és ha kitartasz, akár egy 20 kilós példányt is kifoghatsz. Fontos, hogy masszív, strapabíró bottal és kiegészítőkkel láss neki a horgászatnak, hogy kibírják a folytonos rángatást a ráfárasztás során.

 

Májustól rájuk is horgászhatsz

Májustól megcélozhatod a balint és a süllőt is. A balin horgászata egy nagyon izgalmas folyamat. Ezek a halak a vízfelszín közelében úsznak, és hangos, látványos módszerrel ejtik el áldozataikat. Rendkívül szeszélyes hal, bármikor feltűnhet és eltűnhet a vízben. Óriási siker megfogni egy ilyen különleges zsákmányt.

A sügér amellett, hogy egy rendkívül veszélyes ragadozó, az egyik legszebb külsejű hal Magyarországon. Csíkos mintája és színes úszói révén könnyen felismerhető. A méretét tekintve viszonylag kicsi, ritkán nő meg nagyra, így kezdőknek is tökéletes választás.

 

Lépj egy következő szintre a horgászat terén, és fogd meg álmaid zsákmányát idén tavasszal! Ha sikerült meghoznunk a kedved a ragadozó halak horgászatához, mindenképpen nézz szét az Epeca oldalán, ahol minden szükséges eszközt biztosítunk számodra!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák