CikkeinkTengeri horgászat alapjai

Idén új vizeket fedeznél fel? Kipróbálnád magad a tengeren? Nagy álmod, hogy bedopd a csalid a mély vízbe? 

Itt az ideje, hogy kipróbáld magad egy hajón! A tenger tökéletes úticél nyaralásnál, na de ha a horgászfelszerelésed is veled utazhat, ez fokozottan igaz! Tanuld meg a tengeri horgászat alapjait és fogd ki a tenger habjai közül a legnagyobb halat!

Horgászat a tengeren

A tengeri horgászat egészen más, mint a már megszokott tavi vagy folyami pecázás. Ha a horgásztavak, folyók nyugalma után egy kis plusz izgalom vágysz érdemes bedobnod a botodat a tengerek vad habjaiba! Lehetsz profi bojlis, remek pergető vagy tapasztalt feeder horgász, a tengeri horgászat egy teljesen más terület, új víz, új környezet, új halak és teljesen új élmények. A hazai tavakon, folyókon használt megszokott felszereléseket, csalit akár otthon is hagyhatod! Itt alkalmazkodnod kell a tengeri körülményekhez. Érdemes a tengeri utad előtt informálódnod a nagy vizeken való horgászat alapjairól, fontos mozzanatiról. Ezzel a céllal született meg cikkünk! Olvass tovább, hogy magabiztosan indulhass el az horgászutazásra!

Milyen legyen a bot?

Ha tengeri horgászatra kerül a szó, két legfontosabb szempont a bot kiválasztásánál, hogy a csalit a megfelelő helyre, megfelelő módon tudd bejuttatni és a halat pedig biztonságosan ki tudd emelni. Ezek a szempontok a hagyományos horgászatnál is jelen vannak, de a tengeren extra körülményekre kell gondolnod. A hagyományos botok tehát itt nem fogna remekelni. Egy rendkívül hajlékony, de erős botot kell választanod, ami a sóállóság szempontjainak is megfelel.

Milyen legyen az orsó?

Az orsó kiválasztásánál is figyelembe kell venned, hogy a tengeren jóval nagyobb fogásokra számíthatsz, tehát a strapabíróság elengedhetetlen szempont. A teherbírásának meg kell egyeznie a horgászbotéval, hogy egy összehangolt, egymással harmonizáló felszerelésed legyen. A tengeri horgászathoz a legelterjedtebb a 6500-as méretű peremfutó vagy multiplikátoros orsók használata.

Milyen legyen a zsinór?

Nehéz elképzelni szomorúbb és bosszantóbb képet, mint egy szakadt zsinór. Ez a tengeri horgászatnál hatványozottan igaz. Nagyobb halak akadhatnak a horgodra, tehát nagyobb csalódás is érhet, ha elveszted a kapást. Egy olyan színtelen, rugalmas és extra erős zsinórt kell választanod, ami ellenáll a legnagyobb tengeri harcosoknak is.

Milyen legyen a csali?

Az extrább felszereléshez extrább csali is dukál. Többször is hallhattad/olvashattad már, hogy a tengeren szinte bármivel lehet halat fogni. Ez tulajdonképpen igaz is, de azért nem mindegy a hal mérete! Minél vonzóbb, csalogatóbb és extrémebb csalit kell választanod a sikerért! Használt folyékony aromákat, plusz adalékokat!

 

Szeretnéd a tengereket is meghódítani? Látogass el webáruházunkba és szerezd be a szükséges horgászfelszerelést a nagy kalandra!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák