CikkeinkTippek élőhalas csalizáshoz

A horgászatnak sokféle módja van, de az élőcsalis horgászat különleges helyet foglal el a horgászok szívében. 

Ez a módszer izgalmas és kihívásokkal teli, hiszen itt nem csak az ügyesség és a taktika számít, hanem az is, hogy hogyan vonod be a csalihalat a horgászatba. Ha Te is szeretnéd felfedezni az élőcsalis horgászat varázsát, és megtapasztalni a hatalmas ragadozók izgalmát, akkor olvass tovább a különleges módszer rejtelmeiért!

 

Az élőhalas horgászat

Az élőcsalis horgászat egy olyan technika, amelyben élő halakat használunk csalinként, hogy megfogjuk a nagyobb és trükkösebb ragadozókat, konkrétan ezüst tálcán kínáljuk nekik a kedvenc csemegéjüket. Ez a módszer különösen hatékony süllő, harcsa vagy csuka, horgászatakor. Az élőcsali egyfajta élő csábítás, amely a természetes mozgásával és szagával vonzza a ragadozókat, és megkönnyíti a kapást.

 

Így válaszd ki a csalihalat!

Az élőcsali kiválasztása és felkészítése kiemelt fontosságú. Először is, válassz olyan élőhalat, amely az adott vízrendszerben őshonos és természetes zsákmányként szolgálhat a célhalként szereplő ragadozó számára. Például apróbb keszegek, bodorka, küsz, naphal. Lássuk, melyiket érdemes használnod!

Küsz, más néven sneci: Elsősorban süllőzéshez ajánljuk de ugyancsak küsszel mehetsz balinra is. A csalihal hátránya, hogy a horgon nem sokáig él.

Bodorka: Ellenállóbb, mint a küsz, és jobban bírja az úszós, illetve a mártogató horgászatot is.

Vörösszárnyú keszeg: Igazi csukacsemege! Élénk színe és kiváló ellenálló képessége tökéletes csalihallá teszi. A nagyobb vízmélységet is jól bírják, ezért harcsára is érdemes kipróbálnod.

Naphal: A kisebb példányok remek süllő csalik, élénk színe gyorsan odavonzza a nagyobb kapásokat.

 

Felejthetetlen pillanatok

Az élőcsalis horgászat valóban különleges élményt nyújt. A megfelelő előkészületek, a taktika és a megfelelő felszerelés azonban elengedhetetlenek a sikerhez. Ha még nem próbáltad ki az élőcsalis horgászatot, akkor itt az ideje, hogy belevágj! Látogass el webáruházunkba, és válogass a legjobb élőcsalis horgászati felszerelések közül, hogy Te is részese lehess ennek a csodálatos élménynek a parton!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák