CikkeinkTippek süllő horgászathoz

Az ősz a ragadozókra horgászók legintenzívebb időszaka. A ragadozó halak ekkor készülnek fel a télre, sokkal óvatlanabbak és éhesebbek.

Te is kipróbálnád a pergetést, vagy az élő hallal történő horgászást? Rögtön süllőre mennél? Ne is mondj többet, csak olvass tovább!

Süllő-a halak királynője

Először ismerkedj meg az ellenféllel! A süllő az egyik legnemesebb hazai halfajunk, álló és folyóvizekben egyaránt találkozhatsz vele. Könnyen felismerheted hosszúkás fejéről, csúcsbanyíló szájáról és sötétsávos hátáról. Kishalakkal, ikrával, rákfélékkel és bogarakkal táplálkozik, ennek megfelelően élőhallal, halszelettel és pergetve is a horgodra kerítheted. A keszeg, bodorka és küsz a kedvenc csemegéje, őket érdemes a horogra tűzni. Rejtőzködő életmódja miatt nem egyszerű megtalálni, kidőlt fáknál, akadályoknál, mélyebb medrekben bújik meg.

Hogyan horgássz süllőre?

Az egyik legfontosabb kérdés: Milyen horgászmódszerrel leszel eredményes süllőfogáskor? Szerencsére van miből válogatnod! Fenekező, úszós és pergető módszerrel is sikeres lehetsz. Hogy hogyan? 

Fenekező szereléknél fokozottan figyelni kell az ólom nehezékére. Léteznek speciálisan süllő horgászatra tervezett könnyített ólmozott nehezékek. Ez a szerelék nem fekszik el a fenéken, felemelkedik és ezáltal a főzsinórt is emelve tartja. Nem a fenéken van a csali, hanem egy magasabb vízrétegben, ahol a süllő könnyen rá is rabolhat.

Az úszós horgászat nem a legnépszerűbb, ha süllőről van szó, viszont annál élvezetesebb és eredményesebb lehet. Előnye, hogy gyorsabban és hatékonyabban fel tudod térképezni az előtted terülő vizet, hamarabb rálelhetsz a süllők búvóhelyére.

Rendkívül izgalmas lehet a pergető módszer, ha pár fontos szempontot előtérbe helyezel. Ha villantóval horgásznál érdemes vékony és könnyű terméket választani. Twisterek és csalihalak esetén a kisebbekkel vágódhatsz be a süllőknél!

 

A süllőhorgászat gyönyörűségét egy jól megválasztott szerelékkel és horgászati módszerrel te is könnyen átélheted. Látogass el webshopunkba és készülj fel az őszi ragadozó vadászatra! Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák