CikkeinkÚszós horgászat: a kezdők Jolly Jokere

Ha csak egy kicsit is jártas vagy a horgászatban, akkor biztosan ismerősen hangzik számodra az úszós horgászat technikája. 

A horgászok többsége ezt a módszert tanulja meg először, és később is szívesen nyúl vissza hozzá. Ha egy igazán nosztalgikus élményre vágysz, vagy szeretnéd újraélni gyerekkorod legszebb pillanatait, akkor mindenképpen vedd elő a régi úszós horgász felszerelésed!

 

Miért érdemes az úszós horgászatot választani?

Az elmúlt időben rengeteget változtak a különböző horgászmódszerek. Új technikák és modern eszközök jelentek meg, amik gyorsan terjednek a horgászok körében. Azonban kedvenc tópartodra érve az első amit meglátsz, az a víz felszínén dülöngélő úszók hada. Lehet, hogy az új módszerek visszaszorították a klasszikus technikákat, de minden horgász időről időre visszanyúl az úszós horgászathoz.

Ez az egyik legszórakoztatóbb és legizgalmasabb technika. Az úszó mozgásának figyelése a kapás reményében rendkívül sajátos élményt nyújt. A módszer különlegessége az egyszerűségében rejlik. Nincs szükség modern kapásjelzőkre és etetőrakétákra. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt a horgászat apáink és nagyapáink idejében.

 

Tökéletes választás kezdők számára is

Az úszós horgászat segítségével a kezdő horgászok is átélhetik a horgászat szépségeit. Ez egy örök klasszikus technika, amit elsőként tanít meg minden apa a fiának. Ettől a módszertől minden gyereknek megjön a kedve a horgászathoz, és a kezdeti lelkesedés akár egy egész életen át tartó szenvedéllyé alakulhat. A gyorsan elsajátítható technika segítségével bárki gyorsan megtanulhatja a horgászat alapjait, és büszkén viheti haza élete első fogásait.

 

Hogyan is működik?

Az úszós horgászat egy rendkívül egyszerű technika, de a megfelelő eszközökkel igazán nagy halakat is kifoghatsz. A lényeg az, hogy könnyű horgászbotot és megfelelő nagyságú horgot válassz.

Az úszós horgászat során a csalit egy jól kiegyensúlyozott úszó segítségével juttatjuk el a választott területre. Ehhez a fejen át dobás lesz a legalkalmasabb módszer. A kis súly miatt viszont lényegesen kisebb lesz a dobótáv, mint fenekezés esetén.

Az úszó feladata, hogy felhajtóerejének segítségével tartsa a végszereléket, és látványos mozgásával jelezze a kapást. Egy jól kiegyensúlyozott úszóval bármelyik vízréteget megcélozhatod a felszíntől egyenesen a vízfenékig. Az úszó csúsztatásával tudsz magasabb vagy mélyebb rétegbe kerülni.

A sikeres horgászat érdekében mindenképpen vedd figyelembe a terepviszonyokat is. Másképpen kell horgászni álló-, és folyóvízben, nyílt vízfelületen és a partközeli nádasokban.

 

Milyen halakra érdemes horgászni úszós módszerrel?

Ez a módszer alkalmas a békés és a ragadozó halak horgászatára is. A békés halak esetén fontos, hogy megfelelő érzékenységű, könnyű szereléket válassz. A ragadozó halaknál pedig különösen figyelned kell rá, hogy hogyan végzed a fárasztást. Mivel ennél a technikánál általában vékonyabb zsinór használata a megfelelő, így óvatosan kell a partra húznod a halakat.

Az úszós horgászat segítségével rendkívül sokféle hal fogható ki. A snecitől kezdve az amurig, a keszegen és a pontyon át, rengeteg halfajta várja, hogy elcsábítsd őt a vízben lebegő csaliddal.

Térj vissza a kezdetekhez, és próbáld ki újból az úszós horgászatot! Ha pedig nem szeretnél egyedül menni, tanítsd meg gyerekeidet is a klasszikus horgászat rejtelmeire!

Minőségi úszókért nézz szét az Epeca horgász webáruház széles kínálatában!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák