CikkeinkA legjobb halpucoló eszközök, vagy készlet kiválasztása

Cikkünkben elmondjuk, hogy milyen halpucoló eszközökre lesz szükséged. Ha jó minőségű eszközöket keresel a horgászathoz, látogass el honlapunkra!

Idővel a jó pecás nem csak a halak kifogásában szeretne jeleskedni, hanem annak elkészítésében is. Ez egy természetes folyamat!  Egyre több horgász szeretné önmaga feldolgozni a kifogott példányokat, de nem árt felkészülni, ha a siker a cél. Nézzük át, hogy milyen a jó halpucoló készlet, majd szerezzük be őket! Lássuk, milyen eszközökkel tudunk gyorsan és pontosan dolgozni!?

Magához a hal pucolásához kell egy masszív asztal, egy csúszásmentes haltisztító deszka, egy határozott kés ami vastag pengéjű és éles, nem fog elhajolni akció közben!

Teljes pakkot keresel? Nézd meg ezt:

Halpucoló Fisch Scaler szett Andrejszky Zoltán ajánlásával

Haltisztító deszka

Lehet fa vagy műanyag kivitelezésű. A lényeg a csúszásmentesség biztosítása, amit egy a deszka végén található csipesszel vagy rücskös felülettel oldanak meg a gyártók. Érdemes egy ilyet beszerezni, ha sok halat szeretnénk tisztítani, mert a hal jellegzetes szaga beivódhat a fa deszkába, és a konyhában nem biztos, hogy szeretnénk ezt érezni. Egy strapabíró deszka ára 5000 - 7000 Ft körül mozog. 

Halpucoló kés

Az ilyen késsel gyorsan és hatékonyan tudunk pucolni. 

Mi kell még?

Kezeink védelmében jó, ha van kesztyűnk, és egy kötény is jó szolgálatat tesz! Extra lehet egy halbontó kés is a ládában.

Igazából a halpucoló készletünk ezen a ponton véget is ér. Viszont vannak egyéb segédeszközök is amiket jó, ha beszerzünk. Például létezik egy klopfoló végéhez hasonlatos rücskös pikkelyező eszköz, amivel ugyancsak el tudjuk végezni a halpucolást. Ezt az eszközt dörzsölő mozdulatokkal használjuk. Áruk 700 - 1000 Ft körül van. 

A pucolás után a filézés következik. A filéző kés egy vékonyabb pengéjű, hosszúkás, nagyon éles, hajlékony eszköz. Lehet pucoló késsel is filézni, de az nem arra való! A tökéletes filézőkésnek biztos markolata van. Ha sokat filézünk, akkor egy filézőkés élező is beszerezhető!

Halpucoló eszköz lehet tengernyi dolog. Bárd, kisbalta, metszőolló, attól függ mekkora lesz a halunk és milyen arzenállal szándékozik nekifogni az ember a feldolgozásnak.

Például keszeg pucolásához elég egy kisebb kés, mert tenyérnyi halról beszélünk. De ha egy 15-20 kg-os amúr van előttünk, akkor annak már lehet úgy készülni, mint egy disznóvágásra. Ekkora hal már olyan csontozattal rendelkezik, amit kis késsel nehezen oldunk meg! Oda már lehetséges, hogy bárd is kelleni fog. Halpucoló eszközeinket itt találhatod.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák