CikkeinkHogy gondolkozik a világ a horgászokról?

Ehhez válaszoljunk meg egy másik kérdést: miért is horgászunk amúgy? Ez egy igen rövid cikk lesz, mivel van egy rövid és egy hosszabb válasz is.

 

A rövid válasz…

 

…Mert imádjuk az egészet: a halfogást, az életérzést. A hosszabb válasz pedig, hogy mert a horgászokról való gondolkodás kissé téves még ma is. Miért? Mert az egész világ úgy gondolkozik a horgászatról, hogy a halhúsért zajlik. Ez igaz is, de nemcsak ez a cél. Ugyanakkor ez nem ilyen egyszerű, már csak azért is, mert mi sem a halhúst adtuk meg rövid válaszként. Amúgy is: ha megfigyeljük a horgászokat kívülről, amikor épp űzik is e sportot, nem egy Éhezők Viadalát fogunk látni. Inkább az ellenkezőjét. Mindenki ül, bámulja a vizet, és feltöltődik a rideg hétköznapokra. Egy verseny a halhúsért egyik történelmi korban sem nézett ki ennyire békésen. Továbbá rengeteg horgász akad, és egyre több, aki azért horgászik, hogy aztán vissza is dobja a halat. Ez az úgynevezett „fogd meg és engedd el” módszer – mekkora mázlija lehet az embernek, ha ilyenkor fogja ki az aranyhalat. A három kívánság kapása szerintünk elég nagy kincsnek számít.

 

A környezetbarát horgász nem csak mese

 

A horgászokról egyébként gyakran gondolkoznak úgy is, hogy nem vigyáznak a környezetükre. Egy korábbi cikkünkben már tárgyaltuk, hogy melyek a horgászat íratlan szabályai, így ezek a szabályok már eleve cáfolják, hogy a közösség igénytelen lenne saját környezetére. Van, aki biztosan az, de azt a közösség maga sem nézi túl jó szemmel. A horgászok többsége abszolút nem szemetel és vigyáz a tavakra, folyókra, hiszen ő maga is szeretné azokat viszont látni legközelebb.  

 

Az egy alkalommal megfogható halak száma

 

Csak megtippelni lehet egyébként az egy alalommal fogható halak mennyiségét, mivel ez a módszer, a víz, valamint a horgász ügyességének a függvénye is. A gazdagon telepített horgászvizek partjain egy kevésbé tapasztalt horgász is összeszedhet 10-15 pontyot.

Köszönjük, hogy olvastál, örökítsük együtt tovább a horgászat valódi arcát!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák