CikkeinkMi a véleményed a rod pod kapcsán?

A rod pod egy horgászbot kitámasztására szolgáló praktikus eszköz. Cikkünkben a mellette szóló érvekről beszélünk, hogy mikor is érdemes beruházni rá.

Mai interjúmban ismét Alt Benjaminnal beszélgetek, a téma a rod pod nevű állvány.

 

Mire való a rod pod?

Neked mi a véleményed erről az eszközről szoktál használni?

Lényegében rod pod állványt nem szoktam használni, de használtam már néhányszor. Ez a szerkezet kényelmesebbé teszi a horgászatot. Segítségével nagyon egyszerűen tudjuk elhelyezni a botokat egymás mellett, nagyon jól is mutat a parton, és ideális magasságban is lehetnek így a horgászbotok.

Hogy mi az a rod pod? A téma kapcsán írt korábbi tájékoztató cikkünket itt olvashatja el.

 

Érvek a rod pod mellett

Rengeteg érv szól a rod pod használata mellett, nézzünk meg néhányat a teljesség igénye nélkül.

A rod pod használatakor nem kell attól félni, hogy esetleg a pecabotjainkat a bottartó pálcáról lerúgja egy arra sétáló személy, hiszen látja, hogy ott egy állvány és nem fog rajta keresztülgázolni.

Az eszközt sokféle helyzetben lehet használni. Többek között rod pod állvány használható stégen, mólón, különböző tereptárgyakon, rézsűkön, kövezéseken valamint nagy fűben is. Hasznavehető olyan horgászoknak, akik gerincproblémákkal szenvednek, mivel ha magasabbra állítják az állványt, akkor nem kell akkorát hajolni a horgászbot eléréséhez. Ezért például idős pecásoknak ez kifejezetten előnyös lehet.

Tulajdonképpen egész magasan, akár a földtől egy méter távolságban is lehetnek a horgászbotok. Ezt egy általános leszúróval nem mindig tudjuk kivitelezni, mert legtöbb esetben 50 és 90 cm között állítható a méretük, de ahogy benne van a nevében ebből valamennyit le fogunk szúrni a földbe. Ha már leszúrunk 30 cm-t, az úgy már elég alacsony.

A kialakítását tekintve  a rod pod lehet 4 lábú, 3 lábú, dönthető, amellett minden lába külön állítható, ezért fogjuk tudni egy kövezésen is felállítani.

 

Használati tapasztalatok

Tiszaalpáron használtam a Tisza-holtágon. Ott szárazság idején a talaj nagyon kemény és a fák gyökerei is elég sűrűn behálózzák. Ott vékony leszúrót is igazán nehéz letuszkolni a földbe és még lejtő is volt, ezért ott nagy hasznát tudtuk venni ennek az állványnak. Egyik kedves barátom gyakran használja az élő Duna partján Solt térségében a kövezésen, lejtőn.

A rod pod ilyen kalandos helyszínen egy nagyon stabil megtámasztást kreált a botnak. Lehetségesek olyan szituációk, amikor a Dunán belekap egy fadarab vagy egy szatyor a damilba. Valami szemetet mindig visz a víz sajnálatos módon. Ez bele tud gabalyodni úgy a zsinórunkba sajnos, hogy ha nem vagyunk elég óvatosak, körültekintőek abban, hogy hogyan támasszuk le a pecabotunkat tartóalkalmatosságra, akkor akár le is ránthatja a horgászbotot. Nyilván senki nem szeretné, hogy a kövezésen csattogjon végig a drága horgászfelszerelés. Ilyenkor azért nagyon jó szolgálatot tud tenni.

Olyan személyeknek is kényelmes lesz ez az eszköz, akiknek vízparton van a stégje és ott horgásznak rendszeresen. Ők nyilván azért vesznek vízparti házat saját stéggel, mert sokat fognak ott időzni. Számukra egy ilyen állvány beszerzése jó döntés lehet.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat!

Webáruházunk kínálatát itt tekintheti meg.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák