CikkeinkMit kell tudnod a horgász sátor és horgász ágy kapcsán

Ebben a cikkben a horgászat további kényelmi eszközeiről lesz szó. Sokan úgy döntenek, hogy több napot is eltöltenek a vízparton párjukkal, barátaikkal, vagy családjukkal. Ebben a cikkben nekik szeretnénk segíteni.

 

 Alt Benjaminnal előző cikkünkben már kielemeztük a megfelelő horgásszék kiválasztásának a főbb szempontjait, most tovább folytatjuk a horgász ágy és sátor ismertetésével

Horgász ágy

Óriási választékkal találkozhatunk a hazai piacon. Jobbára a bojlis horgászathoz lehet kötni. Nagyon kényelmes, párnázott ágyak, természetesen összecsukhatóak valamint nagyon kompakt méretűek. A horgász ágyak nagy teherbírással rendelkeznek, akár 150 kg-ig is használhatóak. Találkozhatunk 6 és 8 lábas kivitellel is, nyilván ki mennyire masszív ágyat szeretne venni olyat választ. Szintén gyöngyvászonból készülnek, amik vízlepergetőek, de nem vízállóak.

Itt is találkozhatunk olyannal, amelyiknek kivehető a bélése, cipzáras fejrésszel van ellátva, ahova akár a saját párnánkat is bele rakhatjuk így egy párnázott ágyunk is lesz. Van olyan horgász ágy is, amin találhatóak zsebek is, ami lényegében egy kis neszeszerek az ágy oldalában. Vásárolható olyan is, amihez jár hálózsák is és itt a hálózsákot rá tudjuk cipzárazni körben az ágy szélére. Így nem kell félnünk, hogy ha sima fűbe állítjuk fel az ágyunkat, hogy le fog lógni a takaró.

Ezek az ágyak egy klasszikus kempingágyhoz képest nagyobb méretűek. Lehetnek akár 2 méter hosszúak és 1 méter szélesek is. Egy ilyen horgász ágy már bitang nagy és szuper kényelmes. Nagyméretű tappancsokkal vannak ellátva és körülbelül 2 perc alatt felállíthatóak. Kézzel is könnyen meghúzhatók a csavarozási pontok. Mivel a lábak itt is külön állíthatók ezért a göröngyös talajfelület sem okoz problémát. Dönthető a fejtámla körüli rész, tehát fotelként is használható vagy napozóágyként.

20.000 - 25.000 Ft-tól már kifoghatjuk őket akcióban, de lényegében a határ a csillagos ég. Kétszemélyes változattal még nem találkoztam, de létezik olyan nagy horgász ágy, amin óvatosan két vékonyabb ember elférhet.

Horgász sátor 

Az egészen egyszerű horgász sátor egy bármilyen túrafelszerelésekkel foglalkozó áruházban beszerezhető. A legolcsóbb horgász sátor a pálca vázas dóm sátor, ami egész egyszerű, könnyű és lényegében egy csizmaszárban is elfér. Általában körülbelül 2x1 méteresek, és arra tökéletesek, hogy egyszer-kétszer használjuk őket. Csak belefekszünk és tökéletes lesz nekünk.

6.000-10.000 Ft-tól lehet ilyenekhez hozzájutni.

Ha viszont több időt töltünk a vízparton, akkor igenis érdemes befektetni egy bojlis sátor megvételébe. Van aki horgász sátornak mondja, de ugyanarról a termékről beszélnek. A horgász sátor nagyméretű, masszív, többnyire zöld vagy barna színű.

Ebben el fog férni akár 4 horgász ágy is. Ezek a termékek teljesen vízálló kivitelben készülnek. Szúnyoghálós ajtóval és teli ajtóval vannak ellátva. Ezek a sátrak dupla rétegűek, ezért nem kell félni, hogy beáznak. Kapunk hozzá sátorszövetet is.

A jó horgász sátor nagyon masszív és erős vázzal készül. Ilyen van nekem is és nem találkoztam még olyan viharral vízparton, ami kárt tudott volna benne tenni. Az enyém egy JRC horgász sátor.

Az ágyam tökéletesen elfér benne, nagyjából 150-160 cm magas 250 cm széles, és 220 cm mély. Bőven tudok bele pakolni is. Ebben még nem tudunk felállni, de ennek ellenére belül nagyon tágas. Ezeket a sátrakat is úgy tervezték meg, hogy akár 3-5 perc alatt egy ember is könnyen fel tudja állítani, nagyon kompaktak.

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák